Honing

Honing is het resultaat van een gezond bijenvolk. Voor ons als mens een prachtig cadeau van deze fascinerende insecten. Onze honing is 100% puur natuur en uit eigen imkerij. Het enige wat wij toevoegen is liefde en passie aan onze producten en dit proef je!

Doordat wij onze bijenvolken veel inzetten in de open teelt, hebben we een breed assortiment van Nederlandse honing uit eigen imkerij.

Onze honing is gebotteld verkrijgbaar in potten van 350 gram,  450 gram en in een knijpfles van 375 gram. Ook is onze honing in grotere hoeveelheden verkrijgbaar. Vraag naar de mogelijkheden. Op dit moment verkopen wij alleen aan huis, maar binnenkort zullen wij ook via een webshop onze honing aanbieden!

De honingsoorten die we hebben zijn:

 

Koolzaadhoning

Op de grote gele koolzaadvelden in de polder en Duitsland, verzamelen de bijenvolken deze bijzonder lekkere honing.

De eigenschap van deze honing is dat het snel kristalliseert. Door deze te bewerken, door middel van roeren, veranderen de suikerkristallen en wordt deze smeerbaar. Het bijzondere hieraan is dat het nu een zeer zachte smaak en structuur krijgt.

Heerlijk op een sneetje brood of om direct uit de pot te laten smelten op je tong!

Verkrijgbaar in pot van 450 gram

Acaciahoning

De korte maar uitbundige bloei van de acaciaboom is een prachtig gezicht, maar wist je dat deze honing ook erg lekker is?!

Bijzonder aan deze honing is zijn zeer heldere kleur en vloeibaarheid. Deze honing is erg praktisch in gebruik, aangezien deze zelden zal kristalliseren.

Heerlijk in de yoghurt, als basis voor dressings/marinades en bij noten.

Verkrijgbaar in een knijpfles van 350 gram

Lindehoning

De kroon van een volwassen lindeboom ziet eruit als een omgekeerd hart, wat zorgt voor een prachtig gezicht! Tijdens de bloei kun je de boom niet alleen ruiken, maar ook horen door de zoemende bijen.

Met de heerlijke tinten van munt, zul je de smaak van de honing direct herkennen. De honing blijft goed vloeibaar en geeft tevens een rustgevende werking!

Heerlijk in een verse kruidenthee en bij een zacht kaasje.

Verkrijgbaar in een pot van 450 gram.

Lente honing

De eerste honing die wordt gewonnen door de bijen. Deze is afkomstig van fruit zoals appels, peren, pruimen, kersen, frambozen en alles wat groeit en bloeit in en rondom de boomgaard.

Door zijn rijke pallet aan afkomst van bloemen, heeft deze honing een gemengde maar rustige smaak en is daardoor veelzijdig in gebruik.

Heerlijk bij vers fruit en als saladedressing.

Verkrijgbaar in een pot van 450 gram.

Heidehoning

De koningin onder de honingsoorten!

Een zeer geurige en kruidige honing, uit natuurgebied de Hamert. De honing heeft een bijzondere structuur. Deze is erg dik en stroperig en komt met oogsten moeilijk uit de raten.

De intense rijke smaak is niet te beschrijven, deze moet je proeven!

Heerlijk op brood, met noten en diverse soorten kaas.

Verkrijgbaar in een pot van 450 gram.

Zomerhoning

Door het rijke pallet aan bloemen in de zomer die bloeien van begin juni tot eind augustus, is deze honing ieder jaar anders van smaak, structuur en kleur.

Hierdoor is de honing ook veelzijdig in gebruik en erg geschikt wanneer je af en toe eens honing eet.

Heerlijk als suikervervanger in gebak, in thee en bij een zacht kaasje.

Blauwe bessen honing

De honing is afkomstig van de blauwe bessen bloesem, die massaal geteeld worden in Noord-Limburg.

De structuur is bijna net zo bijzonder als de smaak; heerlijk zacht, smeuïg en fruitig! Als je op zoek bent naar een zoete honing, dan is dit een echte aanrader!

Heerlijk op brood en in de thee.

Verkrijgbaar in een pot van 450 gram.

Castenrayse honing

Deze honing is afkomstig van alles wat groeit en bloeit, in en rondom Castenray, van het vroege voorjaar tot laat in de zomer! Een echt streekproduct uit eigen dorp.

Deze honing is ook veelzijdig in gebruik en zeker een aanrader voor diegene die graag streekproducten willen ervaren!

Heerlijk op brood, in thee en bij vers fruit.

Verkrijgbaar in een pot van 450 gram.

Afhaaladres:

Castelostraat 10

5811 AP Castenray

lisette.cox@imkerijcox.nl