Volken

side_volkenOnze bijenvolken worden met grote zorg geteeld in drachtrijke gebieden. Het bijenras waarmee we werken is Carnica. De grootste reden is dat we in Noord Limburg met dit ras zijn opgegroeid. We werken samen met vakkundige Carnica koninginnen telers waarvan we het uitgangsmateriaal verkrijgen.

Imkerij Cox zet ruim bijenvolken op, zodat we de klanten ruim kunnen voorzien van vitale bijenvolken. De vitale bijenvolken die teveel zijn gaan in de verkoop.

 

 

Carnica honingbij

De Carnica honingbij (Apis mellifera carnica), ook bekend onder de namen Carnioolse bij, Carnische bij, Krainer bij, grijze bij, carnicabij en Sloveense honingbij, is een ondersoort van de honingbij. De bij komt van oorsprong uit Slovenië en heeft zich vanuit daar verspreid over Oostenrijk, delen van Hongarije, Roemenië, Kroatië, 640px-Apis_mellifera_carnica_worker_hive_entrance_3Bosnië en Herzegovina en Servië. De bij komt van nature voor in de Sloveense regio Krain, het zuidelijke deel van de Oostenrijkse Alpen en het noordelijke deel van de Balkan. Na de Italiaanse bij is het de meest populaire bij onder imkers, onder andere vanwege zijn goede weerstand tegen insectenplagen en de vreedzame houding ten opzichte van de imkers.