Honing

side_honingVoor Nederlandse honing ben je bij Imkerij Cox op het juiste adres. Doordat we onze bijenvolken veel inzetten in de open teelt hebben we een breed assortiment van Nederlandse honing uit eigen imkerij. De honingsoorten die we hebben:

 • Koolzaadhoning
  Koolzaadhoning wordt vroeg in het voorjaar door de bijen gewonnen op de koolzaadvelden. De honing is neutraal van smaak en wit van kleur. Koolzaadhoning is erg goed bij verkoudheid.
 • Fruithoning
  Fruithoning komt uit de fruitbogaard waar de bijen worden ingezet voor de bestuiving van het fruit. Deze honing heeft een licht gele kleur en is zacht van smaak.
 • Blauwe bessenhoning
  Blauwe bessenhoning komt uit de blauwe bessen velden van Hay Aerts uit Broekhuizen. Uit deze blauwe bessen velden komen overheerlijke producten waar deze honingsoort een belangrijke plaats van inneemt.
 • Acacia honing
  Acacia honing heeft de eigenschap dat deze lang vloeibaar blijft. Daarom is deze uitermate geschikt als zoetstof bij de bereiding van gebak. Acaciahoning heeft een gele doorschijnende kleur, en is zeer zoet van smaak. Onze acaciahoning komt uit het maas dorpje Geijsteren. Waar volgens Baron de Weichs de Wenne het mooiste acaciabos van Noord Limburg is.
 • Lindehoning
  Wie kent hem niet, de oude lindeboom… De honing die hij levert is even majestueus. De typische geur van zijn bloesem vindt je terug zodra je een pot opent. Ook de smaak is een en al linde. Deze honing is kalmerend en slaapbevorderend. Ook heeft hij een helende werking bij brand en schaafwonden. Onze bijenvolken gaan naar het Rozendorp Lottum waar het een oase aan linde bomen is.
 • Honing uit heerlijkheid de Hamert
  In het nationaal park de Maasduinen bevindt zich het gebied de Hamert. Hier hebben onze bijen een vaste standplaats. Door de biodiversiteit van de flora en fauna krijgen we hier een heerlijke honing uit heerlijkheid de Hamert.
 • Heidehoning uit heerlijkheid de Hamert
  In de nazomer kleurt de Hamert paars. Waar de bijen heerlijke heidehoning verzamelen. De echte honing liefhebber is verzot op de goudbruine geleiachtige sterk ruikende heide honing.

Onze Honing is gebotteld verkrijgbaar in potten à 450 gram. Ook is onze honing in groter hoeveelheden verkrijgbaar.